Σύμη 856 00 - Τηλ +30 22460 71 329  - Κιν: +30 6973 22 02 15 E-mail: fos@symitrip.com
Poseidon Excursion
facebook youtube
Hide
show/hide

ΕΚΔΡΟΜΕΣ

Ο Γύρος του νησιού

Το παραδοσιακό καΐκι POSEIDON κάνει καθημερινά το Γύρο του νησιού. Είναι μια υπέροχη εκδρομή και μια μοναδική εμπειρία που κάθε επισκέπτης της Σύμης αξίζει να ζήσει. Θα έχετε την ευκαιρία να δείτε μοναδικά τοπία και να κολυμπήσετε σε υπέροχους κολπίσκους με κρυστάλλινα νερά, που προσεγγίζονται μόνο εν πλω.

Το σκάφος ξεκινά από το λιμάνι και κατευθύνεται στη Φωκοσπηλιά. Είναι ο πρώτος σταθμός της εκδρομής μας. Μέσα στη σπηλιά υπάρχει μια κρυφή παραλία όπου μπορείτε να κολυμπήσετε και να δείτε τις φώκιες ζουν εκεί.

Επόμενος σταθμός είναι η παραλία του Αγίου Βασιλείου. Πρόκειται για έναν κλειστό κόλπο όπου παραμένουμε 1 ώρα για κολύμπι και ηλιοθεραπεία.

Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε στο Πανορμίτη, όπου όποιοι επιβάτες επιθυμούν μπορούν να επισκεφθούν το ομώνυμο μοναστήρι. Πρόκειται για ένα σημαντικό βυζαντινό μοναστήρι με εξαιρετικές τοιχογραφίες και ένα εκπληκτικό ξυλόγλυπτο τέμπλο που αξίζει να δείτε.

Αφήνουμε τον Πανορμίτη και κατευθυνόμαστε στο μικρό νησάκι Σεσκλί, όπου προσφέρετε γεύμα σε μπουφέ. Αξίζει να αναφέρουμε ότι το γεύμα επιμελείται καθημερινά ο ίδιος ο καπετάνιος του σκάφους, ο οποίος είναι και εξαιρετικός μάγειρας. Το ποτό είναι ελεύθερο (κρασί ή ούζο και αναψυκτικά).

Μετά το γεύμα και την 3ώρη παραμονή στο Σεσκλί συνεχίζουμε για τον τελευταίο σταθμό μας την παραλία του Αγίου Γεωργίου του Δυσάλωνα. Είναι μια εκπληκτική παραλία καθώς από πάνω της ορθώνεται ένας βράχος ύψος 300 μ.! Μετά το μπάνιο προσφέρεται καφές και βουτήματα από το πλήρωμα του POSEIDON.

Και επιστρέφουμε στο λιμάνι της Σύμης έχοντας περάσει μια υπέροχη μέρα και έχοντας γεμίζει με εικόνες απαράμιλλης ομορφιάς.

  • Σας ενημερώνουμε ότι οι στάσεις του γύρου του νησιού ενδέχεται να αλλάζουν κάποιες μέρες όταν οι καιρικές συνθήκες δεν μας επιτρέπουν να προσεγγίζουμε κάποιες παραλίες από την συγκεκριμένη εκδρομή. Σε αυτή την περίπτωση ενημερώνουμε τους επιβάτες μας πριν ξεκινήσουμε.

 

Συνδυάζοντας βουνό και θάλασσα

Για εσάς που αγαπάτε τη φύση, την εξερεύνηση και τους περιπάτους, σας προτείνουμε μια εναλλακτική εκδρομή που συνδυάζει την ανάβαση στο βουνό, την κατάβαση στη θάλασσα και την εν πλω απόλαυση….

Αν η φυσική σας κατάσταση  το επιτρέπει, η εμπειρία αυτή θα σας μείνει αξέχαστη. Η εκδρομή αυτή πραγματοποιείται τους μήνες Μάιο, Ιούνιο, Σεπτέμβριο και Οκτώβριο, όπου οι καιρικές συνθήκες είναι ιδανικές για πεζοπορία.

Πρόκειται για μια οργανωμένη περιπατητική διαδρομή. Ξεκινάει από το λιμάνι με τη συνοδεία ξεναγού. Η πορεία διαρκεί 2,5 ώρες και διασχίζει ορεινά μονοπάτια όπου αποκαλύπτουν τις ανεπανάληπτες ομορφιές της ορεινής υπαίθρου της Σύμης και καταλήγει στον Άγιο Αιμιλιανό. Είναι ένα μικρό νησάκι όπου ενώνεται με τη στεριά με ένα μικρό μονοπάτι. Εκεί το σκάφος POSEIDON περιμένει τους περιπατητές. Προσφέρεται γεύμα και επιστρέφουμε εν πλω στο λιμάνι.